Deprem Tahliye Tatbikatı

Deprem Tahliye Tatbikatı

10.03.2024 67

Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

“Deprem Tahliye Tatbikatı”

Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; okul binasında yapılan “Deprem Güçlendirmesi” sebebiyle, eğitim-öğretimini Aktaş Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sürdürmektedir. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz “Deprem Tahliye Tatbikatı” nı, bu yıl misafir olduğumuz Aktaş Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, öncelikle öğrencilerimize okulumuzda yapacağımız deprem tahliye tatbikatında; tatbikat başlamadan, başladıktan sonra ve tatbikatın bitiminde neler yapmamız gerektiği ile ilgili bilgilendirme yaptık. Daha sonra, “Deprem Tahliye Sunusu” nu izlettirdik.

Sunumuzu izlettirdikten sonra, tatbikatın ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgi vermeden, tatbikatın “Deprem Tahliye Sireni” nin çalınmasıyla birlikte başlayacağını söyledik.

Deprem Tahliye Tatbikatı; 07 MART 2024 Perşembe günü saat 16:20 de, Ankara İli Şereflikoçhisar İlçesinde 5.5 büyüklüğünde 20 saniye süreli bir deprem olduğu varsayılarak, saat 16:25’te öğrencilerimizle birlikte sınıflarımızda çök kapan tatbikatı yaptık. Saat 16:30’da okulun “Deprem Tahliye Sireni” nin çalınmasıyla birlikte, önce giriş katlar, sonra sırasıyla üst katlar, sınıf başkanları önde, en arkada ders öğretmenleri olmak üzere tek sıra halinde, güvenli bir şekilde “Deprem Tahliye Tatbikatı”na başladık.

 

Katların tamamen boşaltıldığı kontrolü yapıldıktan sonra, öğrenci ve personelimiz toplanmak üzere,  Bilişim ve Elektrik-Elektronik Atölyesi önündeki “Acil Durum Toplanma Alanında” toplandı. Saat 16:40 ders öğretmenlerinin öğrencilerin tamam oldukları raporunun açıklanmasının ardından, okul müdürü Hasan BAYAR;  ülkemizin gerçeği olan deprem ve diğer acil durumlarda yapmamız gereken davranışları yaptığımız bu tatbikatla tecrübe ettik diyerek, bu tatbikatın yapılış amacını anlattı. Bu tür tehlikelerle bir daha karşılaşmamak üzere katılımınızdan dolayı tüm personele ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

 

 

10-03-202410-03-202410-03-202410-03-2024